0471/39 43 55

Correct leren omgaan met honden

een overgrote meerderheid van de mensen begroet een hond bij een eerste kennismaking op een totaal verkeerde wijze. Wij zien een mooie, lieve hond met een grote aaibaarheidsfactor, liefst dan nog een puppy, we stormen er met veel enthousiasme op af, kijken hem recht in de ogen en aaien hem dan met veel gepraat over het hoofd. Wat doet de hond? Hij duikt weg van angst. En dan hebben we nog geluk, want voor hetzelfde geld worden we flink gebeten.

Mijn doel als hondencoach is om mensen correct te leren omgaan met honden en ze op de juiste manier te leren begroeten.

Ook wil ik je de hondentaal beter leren begrijpen. Wat zijn de kalmerende signalen? Wat betekent een blaf? Waarom kwispelt een hond? enz...

De hondentaal is echt niet moeilijk om te leren. Honden spreken vooral lichaamstaal. Het is trouwens de enige taal die over de hele wereld hetzelfde is. Een hond uit België, China, Rusland,... Ze spreken allemaal dezelfde taal.

Ik communiceer met mijn eigen honden veel met kalmerende signalen en het werkt. Ze begrijpen me beter dan dat ik met ze zou praten.

honden

Scholen en jeugdbewegingen kunnen me altijd boeken om in groep of klasverband kinderen te leren om te gaan met honden en zo het aantal bijtincidenten te verminderen.

Ik kom dan met mijn honden Marly en Candy naar jouw school of jeugdbeweging.

Tarieven sessie correct leren omgaan met honden

Tarief: 45 euro per uur (incl. btw)

Op verplaatsing: 0,40 euro per km (incl. btw)


honden