0471/39 43 55

Honden en etherische oliën

Waarom?

Ongeveer twee jaar geleden zijn wij met onze hond Marly naar Dog Chi in Maasmechelen geweest die shiatsu en accupressuur doen bij honden, omdat Marly bijna een jaar na haar knieoperatie nog steeds bleef manken. Daar maakten ze tijdens de massage op Marly gebruik van etherische oliën. Oliën waarvan wij nog nooit gehoord hadden en waarvan de namen ons totaal vreemd in de oren klonken. Eerst stonden we er zelfs wat sceptisch tegenover, ik denk vooral omdat het zo onbekend was voor ons. Maar al gauw zagen we het weldoende effect op onze hond. Wij zijn die dag naar huis gegaan met een hond die niet meer mankte. De olietjes die gebruikt werden waren allemaal van Young Living. Ikzelf werk ook uitsluitend met de oliën van Young Living omdat ze garant staan voor een zeer hoge kwaliteit en ze zijn een 100 % natuurlijk product. De oliën zijn niet aangelengd en er zijn geen chemische stoffen aan toegevoegd.

We zijn nu twee jaar verder en dagelijks gebruiken wij wel één of meerdere olietjes bij onszelf of bij onze honden. We kunnen niet meer zonder!

Honden en etherische oliën

De etherische oliën van Young Living hebben een gunstig effect op de lichamelijke ongemakken die bij je hond kunnen voorkomen zoals maaglast, huidproblemen, gewrichtsproblemen, wagenziekte, pijn, enz. Ook het psyche van je hond kan je prima ondersteunen met deze oliën. Bijvoorbeeld angst voor onweer of vuurwerk, schijnzwangerschap, veranderend gedrag na een verhuis of verlies van iemand uit het gezin, verwerken van trauma’s, enz.

Hoe gebruiken bij je hond?

De neus van de hond is vele malen gevoeliger dan onze neus. Daardoor kunnen sommige geuren voor een hond heel overweldigend zijn. Dit geldt ook voor etherische oliën. Het is daarom van groot belang deze oliën langzaam te introduceren bij je hond. Laat hem bijvoorbeeld in eerste instantie ruiken aan het ongeopende flesje, daarna voorzichtig aan het dopje, maar niet rechtstreeks aan het open flesje. De geur zou te hevig kunnen zijn waardoor de hond een afkeer krijgt van de olie. De hond geeft zelf wel aan of hij de olie goed vindt of niet. Kijk dus goed naar de reactie van je hond.


Wat je ook kan doen is een drupje olie aanbrengen aan de oortipjes van je hond zodat hij de weldoende geur en helende stoffen uit de olie met zich meedraagt. Test wel eerst of hij de olie wel OK vindt.

hondenneus

Er zijn verschillende manieren om de oliën te introduceren bij honden. Je kan de olie verstuiven met een verstuiver of diffuser. Ik gebruik dit voor mijn honden wanneer ze bijvoorbeeld bang zijn van onweer of vuurwerk.


olie-verstuiver

Wat je ook kan doen is een drupje olie aanbrengen aan de oortipjes van je hond zodat hij de weldoende geur en helende stoffen uit de olie met zich meedraagt. Test wel eerst of hij de olie wel OK vindt.

hondenoor

Doe een druppel etherische olie in je handpalm en wrijf die door de vacht van je hond, zijn rug of onder de pootjes. Bij sommige oliën is het wel nodig ze te verdunnen met een draagolie zoals V6 olie van Young Living.

hond die behandelt is met etherische olie

Je kan sommige etherische oliën ook mengen door het voedsel van je hond en zo het probleem van binnenuit aanpakken.

Etende honden

Vraag voor je een etherische olie gebruikt altijd eerst raad aan een deskundige over welke olie je best gebruikt en de manier van toedienen bij je hond. Werk steeds met zeer kleine hoeveelheden.

Eén druppel kan al wonderen doen.

Etherische oliën van Young Living